Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-05-03@14:04:33 GMT

کشف حفره‌های عجیب و رازآلود در اعماق اقیانوس اطلس

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۱۶۴۱۵

کشف حفره‌های عجیب و رازآلود در اعماق اقیانوس اطلس

ایتنا - اگرچه این حفره‌ها ظاهرا به‌دست انسان ساخته‌ شده‌اند، اما توده‌های کوچک رسوبات در اطراف حفره‌ها باعث می‌شود اینطور به نظر برسد که چیزی آنها را حفاری کرده است.
دانشمندان به طور تصادفی به مجموعه‌ای از حفره‌های منظم در کف اقیانوس اطلس برخورد کرده‌اند که ظاهرا به‌وسیله انسان ساخته شده، اما منشأ آن‌ها همچنان رازآلود و مبهم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



پژوهشگرانی که در کشتی «اوکئانوس اکسپلورر» (Okeanos Explorer) اداره ملی اقیانوسی و جوی (NOAA) در حال کاوش و بررسی‌اند، می‌گویند این حفره‌های «کاملا هم تراز» که پیش از این در منطقه گزارش شده بودند، روز ۲۳ ژوئیه کشف شدند.

«سازمان اکتشاف اقیانوسی اداره ملی اقیانوسی و جوی» از عموم مردم دعوت کرده است تا فرضیه‌های خود را در مورد چگونگی تشکیل این حفره‌ها ارائه دهند.

ما در جریان جست‌وجوی زیر آب روز شنبه «اوکئانوس»، چندین مورد از این مجموعه‌های پشت سر هم از حفره‌ها را در میان رسوبات مشاهده کردیم. این حفره‌ها قبلا هم در این منطقه گزارش شده بودند، اما منشأ آن‌ها همچنان رازآلود باقی مانده است.

این سازمان فدرال می‌گوید: «اگرچه این حفره‌ها ظاهرا به‌دست انسان ساخته‌ شده‌اند، اما توده‌های کوچک رسوبات در اطراف حفره‌ها باعث می‌شود اینطور به نظر برسد که توسط... چیزی [یا موجودی] حفاری شده‌اند.»

دانشمندان در جریان جست‌وجوی زیر آب روز شنبه، هنگام بازدید از قله یک آتشفشان زیر آب در شمال (مجمع الجزایر) آزور - منطقه خودمختار پرتغال در میانه اقیانوس اطلس- به کاوش در عمق حدود سه کیلومتری کف اقیانوس پرداختند.

آن‌ها برای ثبت و ضبط این حفره‌های مرموز از یک دوربین کنترل از راه دور استفاده کردند.

این کشف طی ماموریت اعزام «وویاج تو د ریج ۲۰۲۲» (Voyage to the Ridge 2022) کشتی اوکئانوس انجام شد که در جریان آن دانشمندان در حال کاوش و نقشه‌برداری از «مناطق کمتر شناخته شده در اعماق آب‌های منطقه «گسل چارلی-گیبز»، «خط الراس میانی اقیانوس اطلس (یا به‌اصطلاح خط الراس میانی آتلانتیک)» و «فلات آزور» هستند.»

به گفته «اوشن اکسپلوریشن» اداره ملی اقیانوسی و جوی (NOAA): «ما در خلال جست‌وجوی زیر آب (شماره) ۰۴ از دومین بخش برنامه اکتشافی «وویاج تو د ریج ۲۰۲۲»، چندین مورد از این مجموعه‌های زیرخطی حفره‌ها را لابلای رسوبات مشاهده کردیم.»

این اداره فدرال در پست فیس‌بوک خود، تصاویری از این کشف جدید را به اشتراک گذاشته و از مردم دعوت کرده است تا گمانه‌زنی‌های خود ‌دراین‌باره را ارائه دهند. «فرضیه شما چیست؟.»

منطقه مورد مطالعه در این سفر اکتشافی، شامل «خط الراس میانه اقیانوس اطلس» - محل وقوع زمین‌لرزه‌های مکرر - منطقه‌ای به طول بیش از ۱۶ هزار کیلومتر که از شمال به جنوب امتداد یافته است.

بر اساس گزارش اداره ملی اقیانوسی و جوی (NOAA)، این کوه «طولانی‌ترین رشته‌کوه در جهان است و یکی از برآمده‌ترین عوارض ژئولوژیک روی زمین» محسوب می‌شود.

دانشمندان می‌گویند بخش بزرگی از این خط الراس در زیر آب قرار دارد و تا حد زیادی ناشناخته باقی مانده است.

عملیات نقشه‌برداری و جست‌وجوی زیر آب به‌وسیله دانشمندانی که بخشی از این مأموریت اکتشافی‌اند و با استفاده از یک سیستم وسیله نقلیه از راه دور برای کاوش در پشته اقیانوس اطلس میانی (شمال آزور) و فلات آزور انجام خواهد شد.

دانشمندان می‌گویند این مأموریت، داده‌هایی را برای درک تنوع و گستردگی مجموعه‌های مرجانی و اسفنجی در اعماق دریا در امتداد خط‌ الراس میانی اقیانوس اطلس، فلات آزور و ناحیه گسل چارلی-گیبز در اختیار ما قرار می‌دهد.

اداره ملی اقیانوسی و جوی (NOAA) خاطرنشان می‌کند: «پژوهش‌های اخیر به‌طور چشمگیری به شناخت و ارزیابی ما از مرجان‌ها و اسفنج‌ها کمک کرده است، اما هنوز در مورد توزیع، تنوع، تولیدمثل و انعطاف‌پذیری آن‌ها، ناشناخته‌های بسیاری وجود دارد که به‌ویژه در مناطق کشف نشده و ناشناخته در آب‌های عمیق، نیازمند کاوش و بررسی است.»

طبق اعلام اداره ملی اقیانوسی و جوی (NOAA)، تمرکز اصلی در ماه آینده بر عملیات نقشه‌برداری بر روی فلات آزور و خط الراس میانی اقیانوس اطلس - جنوب آزور – خواهد بود.

آن‌ها می‌گویند: «انتظار داریم در طول این جست‌وجوهای زیر آب، زیست‌گاه‌های مرجانی و اسفنجی در اعماق دریا، دریچه احتمالی هیدروترمال، سیستم‌های سولفیدی پلی‌متالیک (چندفلزی) از بین رفته، مناطق دارای گسل و شکاف و ستون‌های آب را کشف کنیم.»

منبع: ایندیپندنت

منبع: ايتنا

کلیدواژه: اقیانوس اطلس فضا اداره ملی اقیانوسی و جوی اقیانوس اطلس حفره ها خط الراس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۱۶۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری بیست و دومین نشست شورای عالی اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی

تین نیوز

بیست و دومین نشست شورای عالی اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی برگزار می شود.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، در این نشست که به مناسبت روز ملی خلیج فارس برگزار می شود قرار است اقدامات دانشگاه ها و مراکز پژوهشی دریایی در مسیر دستیابی به اهداف سیاست های کلی توسعه دریامحور ابلاغی مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، مورد بحث و بررسی و تبادل نظر قرار گیرد. 

همچنین درخواست عضویت های جدید و انتخاب رئیس و دبیر ادواری جدید اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی در این نشست، مورد بررسی قرار می گیرد. 

طبق برنامه نشست، مقرر است توسط پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی ظرفیت ها و توانایی های «کاوشگر خلیج فارس» معرفی و گزارشی از گشت های اخیر این کاوشگر و برنامه های تحقیقاتی آتی آن در حوضه های آبی جنوبی کشور، ارایه گردد. 

شایان ذکر است، اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی به منظور هماهنگی و گسترش تعامل آموزشی و پژوهشی میان دانشگاه ها و مراکز پژوهشی دریایی کشور و نیز ارتقای سطح علوم دریایی به پیشنهاد پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی در سال ۱۳۸۶ تاسیس شد و از آن زمان با برگزاری ۲۱ نشست شورای عالی با حضور روسا یا نمایندگان دانشگاه های عضو، ۱۹ دانشگاه و مرکز پژوهشی را به عضویت پذیرفته است.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه اقیانوس شناسی و علوم جوی، از مهمترین اقدامات و دستاوردهای اتحادیه تابحال، برگزاری نشست های کارگروه های تخصصی، تدوین اساسنامه و آیین نامه های مرتبط با فعالیت های اتحادیه، دیدار با مقامات و مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مدیران ارشد دریایی کشور، ورود موضوع اقیانوس شناسی به عنوان یکی از اولویت ها در نقشه جامع علمی کشور، تهیه سند راهبردی توسعه آموزش عالی کشور در حوزه علوم و فنون دریایی و اقیانوسی، همکاری در برگزاری کنفرانس های علمی مانند RCOWA-۲۰۱۷ و RCOWA-۲۰۲۰، برگزاری برنامه های مناسبتی مشترک (روز ملی خلیج فارس، روز جهانی دریا و اقیانوس، روز منطقه ای دریای خزر)، توسعه وب سایت محققان دریای خزر (http://caspianexpert.inio.ac.ir/)و مشارکت در حضور محققان دانشگاه ها در برنامه های کاوشگر خلیج فارس بوده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • چین دقیق‌ترین اطلس ماه را منتشر کرد
  • ضرورت توجه جدی به مسائل تربیتی و پرورشی در آموزش‌وپرورش
  • عمیق ترین حفره آبی جهان در این منطقه کشف شد
  • قیمت محصولات سایپا +جدول
  • عکس | کشف عمیق‌ ترین حفره آبی جهان در مکزیک
  • عمیق ترین حفره آبی جهان در مکزیک کشف شد
  • انجام عمل جراحی تعبیه کاتتر صفاقی به روش لاپاراسکوپی در سنندج
  • یمن: با آتش بازی نکنید؛ خیلی بیشتر از آن‌چه که فکر می‌کنید سلاح داریم
  • برگزاری بیست و دومین نشست شورای عالی اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی
  • محمد علی الحوثی: با آتش بازی نکنید